El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que el Govern Valencià ha resolt la modificació de l'autorització ambiental integrada (AAI) a l'empresa Masol Iberia Biofuel, la qual cosa permetrà utilitzar oli usat de cuina i grassa animal per a la fabricació de biodièsel.
El cap del Consell ha explicat que grà cies a la resolució d'este trà mit, la companyia farà "una inversió de 30 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per a la producció d'este combustible renovable", una iniciativa que generarà ocupació directa i indirecta.
Aixà mateix, ha destacat que, amb esta autorització, "que ha estat paralitzada durant anys per una gestió ineficient" la companyia augmentarà la producció de biodièsel fins a les 600.000 tones a l'any. AixÃ, ha explicat que per al govern del canvi "és un acte de justÃcia accelerar els trà mits perquè les empreses puguen invertir", al mateix temps que ha afirmat que "l'acció d'este Consell és prioritzar, agilitzar i ser eficients per a atraure projectes que beneficien els ciutadans i que no queden embossats entre trà mits com passava anteriorment".
En este sentit, el president ha ressaltat que "este Consell continua complint amb el seu compromÃs de desbloquejar projectes estratègics que generen ocupació i riquesa a la Comunitat Valenciana i que conjuguen creixement econòmic amb la protecció del medi ambient".
AixÃ, ha posat com a exemple Masol Iberia Biofuel, que produirà combustibles renovables i "serà un model d'economia circular, ja que utilitzarà residus com a matèria primera per a convertir-los en energia neta".
Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha assenyalat que "és l'hora de les inversions i l'atracció d'empreses a Castelló i en tota la Comunitat Valenciana". D'esta manera, ha reivindicat mesures com el Pla Simplifica, la seguretat jurÃdica o la reforma fiscal "per a posicionar la nostra terra com un territori atractiu per a la inversió, l'ocupació i la cohesió social que són l'avantsala de millors polÃtiques sociosanità ries que és l'objectiu final de la Generalitat Valenciana i els ciutadans".
Aixà mateix, ha incidit en el fet que esta inversió "consolida Castelló com un actor fonamental en la nova economia verda" i ha recordat que a esta inversió, se'n sumen altres fonamentals com el projecte HyVal de BP per la producció d'hidrogen verd i el d'Armonia Green Comunitat Valenciana d'Ignis EnergÃa per a l'obtenció d'amonÃac verd.
Impuls a l'economia circular en la Comunitat
Carlos Mazón ha ressaltat la importà ncia de l'economia circular "perquè aporta robustesa al teixit empresarial i productiu d'un paÃs, ja que la interconnexió entre els diferents actors millora la seua resposta davant els futurs reptes".
En este sentit, ha subratllat que estes mesures "es traduïxen en confiança per a atraure inversions, fomenten la col·laboració publicoprivada i la innovació tecnològica". A més, ha recordat que tot això, al seu torn, "redunda en millores de la competitivitat i, amb això, en la creació d'ocupació i prosperitat".
Al mateix temps, ha assenyalat que "tota la cadena de valor del sector residus té en la innovació una oportunitat per a reduir emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, minimitzar riscos ambientals, optimitzar recursos i generar valor".
El cap del Consell ha destacat que amb este tipus d'iniciatives "contribuïm al desenvolupament sostenible de manera clara, a conservar els nostres recursos i a ser més respectuosos i sostenibles amb el nostre present i futur". Igualment, ha apuntat que "amb estos projectes d'economia circular millorem la qualitat de vida de la nostra societat amb exemples concrets, una inversió real i una aposta certa per la sostenibilitat".